RSS Feed

Дали да купим телефон на изплащане или втора употреба?

November 15, 2022 by admin

Дали да купим телефон на изплащане или втора употреба

Ако търсите нов телефон, има случаи, в които може да нямате необходимата сума за ново устройство. Независимо дали старият ви телефон се е счупил внезапно или просто се харесали висок клас устройство, ако нямате средствата, има няколко варианта за покупка. В тази статия ще разгледаме дали е по-добре да купите телефон на лизинг или пък такъв втора употреба.

Какво представлява лизингът за смартфон?

Лизингът ви позволява да закупите модел смартфон, който не може да си позволите да платите наведнъж. Повечето кредитори имат различни условия, но много от тях предлагат стоковия кредит за различни периоди – 3, 6, 9, 12, 18 месеца, и т.н. В зависимост от избраната фирма за стокови кредити, може да се наложи да платите някаква първоначална сума, както и може да ви бъде начислено минимално оскъпяване. Това означава, че сумата за плащане ще бъде олихвена и по този начин, ще платите повече отколкото струва телефонът.

Дали да купим телефон на изплащане или втора употреба - какво е лизинг

Плюсове на лизинг за смартфон

  • Плащане на малки месечни вноски, вместо цялата сума наведнъж;
  • Пълен достъп до всички функции на устройството;
  • Гаранция;
  • Подобряване на кредитния рейтинг, ако изплащате стоковия кредит редовно.

Минуси на лизинг на смартфон

  • Оскъпяване на продукта;
  • Скрити условия при недобре проучен кредитор;
  • Моделът на телефона ще е остарял, докато изплатите кредита

Обмисляне на покупка на телефон втора употреба

Ако не ви се иска да вземате кредит за покупка на нов телефон, вариантът да спестите средства, е да купите устройство втора употреба. На пазара ще откриете множество фирми и частни лица, които предлагат смартфони втора ръка.

Дали да купим телефон на изплащане или втора употреба - снимка

В случай, че изберете този вариант, няма да имате никакви скрити такси и условия, но все пак ще платите по-малко пари, отколкото при покупка на нов смартфон. Единственото, което трябва да направите е да проучите добре човека или фирмата, от когото купувате. Уверете се, че смартфоните, които предлагат са качествени и работят добре. За целта, най-добре посетете физическата локация на продавача и вижте продуктите, които предлага. Например, Mlgroup разполага с няколко магазина в София, в които ще намерите множество реновирани телефони втора ръка, които са с гаранция за качество.

Много хора се смущават от мисълта да използват вещи втора употреба, но в случая с мобилните устройства има много причини да го направите. В повечето случаи, тези телефони за ремонтирани или реновирани и ще ви служат дълго и вярно. Такава покупка ще ви спести отношения с различни кредитори, както и строги договори с мобилни оператори. Например, при покупка на лизинг, е твърде вероятно да сте обвързани с оператора поне две години след покупката.

Дали да купим телефон на изплащане или втора употреба - сравнение

В заключение, ще ви кажем, че ако нямате достатъчно средства за покупка на нов телефон, по-добрият вариант е да потърсите устройство втора употреба, за да избегнете оскъпяване и отношения с кредитни институции.


No Comments »

No comments yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>